Rekrutacja na stanowisko Głównego specjalisty w pionie wsparcia ds. komercjalizacji

Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut Chemii Przemysłowej imienia profesora Ignacego Mościckiego w Warszawie

zatrudni

Głównego Specjalistę w pionie wsparcia ds. komercjalizacji

w Biurze Transferu Technologii

Sieć Badawcza Łukasiewicz zrzesza wysokiej klasy naukowców/badaczy i ekspertów z 32 instytutów badawczych ukierunkowanych m.in. na nauki chemiczne, techniczne, inżynieryjne oraz life science. Ze względu na duży potencjał wdrożeniowy opracowywanych w Instytucie innowacyjnych rozwiązań poszukujemy ambitnego członka zespołu ds. komercjalizacji w Biurze Transferu technologii posiadającego predyspozycje i doświadczenie w zarządzaniu własnością intelektualną oraz komercjalizacjaW Naszej jednostce stawiamy na stałe uczenie się, rozwój kompetencji i przyjazną atmosferę pracy.

Zakres odpowiedzialności:

• Zarządzanie portfelem własności przemysłowej (wynalazki/know-how) w Łukasiewicz – IChP.
  • Analiza potencjału komercjalizacyjnego wraz z identyfikacją potencjalnych rynków, użytkowników i odbiorców danego rozwiązania lub technologii opracowanych w Łukasiewicz – IChP.
  • Przygotowywanie modelu biznesowego oraz rekomendacji dla danej komercjalizacji.
  • Efektywne pozyskiwanie nabywców IP z obszaru chemii, biotechnologii oraz farmacji do komercjalizacji bezpośredniej.
  • Negocjowanie warunków umów dotyczących komercjalizacji.
  • Organizowanie spotkań branżowych z przedsiębiorcami.
  • Współpraca z innymi komórkami organizacyjnymi Łukasiewicz-IChP oraz Centrum Łukasiewicz.

Profil kandydata:

• Wykształcenie wyższe techniczne, preferowane chemiczne, farmaceutyczne, biotechnologiczne lub pokrewne.
  • Udokumentowany staż pracy min 8 lat, w tym min. 3 – letnie, doświadczenie w zarządzaniu własnością intelektualną oraz komercjalizacji wyników badań.
  • Doświadczenie we współpracy ze środowiskiem biznesowym oraz naukowym.
  • Wiedza z dziedziny komercjalizacji bezpośredniej oraz pośredniej i transferu technologii.
  • Umiejętność krytycznego i analitycznego myślenia.
  • Umiejętność zarządzania czasem i organizowania własnej pracy.
  • Umiejętność pracy w zespole.
  • Komunikatywność i łatwość nawiązywania kontaktów z ludźmi.
  • Bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie.

Korzyści:

• Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę.
  • Pracowniczy Program Emerytalny (po roku pracy w Łukasiewicz – IChP).
  • Możliwość skorzystania z grupowego ubezpieczenia na życie oraz pakietu medycznego.
  • Pakiet socjalny w ramach Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy (kasa pożyczkowa, dopłaty do wypoczynku we własnym zakresie, dopłaty do żłobków i przedszkoli).
  • Szeroka współpraca z partnerami naukowymi i biznesowymi.
  • Możliwość rozwoju osobistego.
  • Wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia i wiedzy.
  • Szkolenia wstępne oraz możliwość rozwoju zawodowego i podnoszenia kwalifikacji.
  • Dobrą, koleżeńską atmosferę pracy.
  • Dużą samodzielność w wykonywaniu powierzonych zadań.
  • Zarządzanie portfelem IP z różnych obszarów (chemia, farmacja, biotechnologia).

Prosimy o przesłanie CV z oświadczeniem o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych dla potrzeb rekrutacji zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 10  maja 2018 r.  o ochronie danych osobowych oraz danymi kontaktowymi pocztą elektroniczną na adres: rekrutacja@ichp.pl w terminie do dnia 31.05.2021 r. Wraz z ww. dokumentami prosimy o przekazanie informacji o oczekiwaniach  finansowych. Dokumenty można też składać osobiście w siedzibie Instytutu, przy ul Rydygiera 8 w Warszawie, w Dziale Zarządzania Personelem bud. 24, pok. 402, IV p., w godz. 9:00-15:00. O wyniku rekrutacji kandydaci zostaną powiadomieni telefonicznie lub pocztą elektroniczną.

Administratorem danych osobowych jest Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut Chemii Przemysłowej im. Ignacego Mościckiego z siedzibą w Warszawie, ul. Rydygiera 8, 01-793 Warszawa, wpisanym do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy   w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS  0000857893, NIP 525-283-61-14, REGON 387049383. Kandydatom przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne, jednak niezbędne dla udziału w procesie rekrutacji. Dane nie będą podlegały profilowaniu.