Rekrutacja na stanowisko: główny specjalista ds. komercjalizacji

Sieć Badawcza Łukasiewicz- Instytut Chemii Przemysłowej

Imienia Profesora Ignacego Mościckiego w Warszawie

zatrudni

głównego specjalistę w pionie wsparcia ds. komercjalizacji

w Biurze Transferu Technologii

Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut Chemii Przemysłowej im. Prof. I. Mościckiego to instytut o ponad 100-letniej tradycji. Oferuje nowe technologie i modernizację procesów, m.in. z zakresu technologii organicznej, farmacji, biotechnologii, chemii gospodarczej, elektrochemii, przetwórstwa polimerów. Od 1 kwietnia 2019 r. jest jednym z instytutów Sieci Badawczej Łukasiewicz. Sieć Badawcza Łukasiewicz zrzesza wysokiej klasy naukowców i ekspertów z 32 instytutów badawczych. Ze względu na różnorodność wyzwań naukowych i dynamicznie zmieniający się rynek wdrożeniowy poszukujemy ambitnych pracowników entuzjastycznie nastawionych do realizacji różnorodnych projektów. W naszej jednostce stawiamy na stałe uczenie się, rozwój kompetencji i przyjazną atmosferę pracy.

Zakres obowiązków:

• Zarządzanie portfelem własności przemysłowej (wynalazki/know-how) w Łukasiewicz – IChP.
  • Analiza potencjału komercjalizacyjnego wraz z identyfikacją potencjalnych rynków, użytkowników i odbiorców danego rozwiązania lub technologii opracowanych w Łukasiewicz – IChP.
  • Przygotowywanie modelu biznesowego oraz rekomendacji dla danej komercjalizacji.
  • Efektywne pozyskiwanie nabywców IP z obszaru chemii, biotechnologii oraz farmacji do komercjalizacji bezpośredniej.
  • Negocjowanie warunków umów dotyczących komercjalizacji.
  • Organizowanie spotkań branżowych z przedsiębiorcami.
  • Współpraca z innymi komórkami organizacyjnymi Łukasiewicz – IChP oraz Centrum Łukasiewicz.

Wymagania:

• Wykształcenie wyższe techniczne, preferowane chemiczne, farmaceutyczne, biotechnologiczne lub pokrewne.
  • Udokumentowany staż pracy min 8 lat, w tym min. 3-letnie, doświadczenie w zarządzaniu własnością intelektualną oraz komercjalizacji wyników badań.
  • Doświadczenie we współpracy ze środowiskiem biznesowym oraz naukowym.
  • Wiedza z dziedziny komercjalizacji bezpośredniej oraz pośredniej i transferu technologii.
  • Umiejętność krytycznego i analitycznego myślenia.
  • Umiejętność zarządzania czasem i organizowania własnej pracy.
  • Umiejętność pracy w zespole.
  • Komunikatywność i łatwość nawiązywania kontaktów z ludźmi.
  • Bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie.

Oferujemy:

• Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę.
  • Pracowniczy Program Emerytalny (po roku pracy w Łukasiewicz – IChP).
  • Możliwość skorzystania z grupowego ubezpieczenia na życie oraz pakietu medycznego.
  • Pakiet socjalny w ramach Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy (kasa pożyczkowa, dopłaty do wypoczynku we własnym zakresie, dopłaty do żłobków i przedszkoli).
  • Szeroka współpraca z partnerami naukowymi i biznesowymi.
  • Możliwość rozwoju osobistego.
  • Wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia i wiedzy.
  • Szkolenia wstępne oraz możliwość rozwoju zawodowego i podnoszenia kwalifikacji.
  • Dobrą, koleżeńską atmosferę pracy.
  • Dużą samodzielność w wykonywaniu powierzonych zadań.
  • Zarządzanie portfelem IP z różnych obszarów (chemia, farmacja, biotechnologia).

Zgłoszenie powinno zawierać:

• list motywacyjny z informacją o oczekiwaniach finansowych;
  • życiorys /CV z uwzględnieniem dokładnego przebiegu pracy zawodowej;
  • kopie dokumentów poświadczających wykształcenie i staż pracy oraz potwierdzających posiadane kwalifikacje i umiejętności;
  • oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych dla potrzeb rekrutacji zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 10 maja 2018 r.  o ochronie danych osobowych (Dz. Ustaw z 2018, poz. 1000) oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

Dokumenty prosimy przesyłać na adres: rekrutacja@ichp.pl w terminie do dnia 25.06.2021 r. lub składać osobiście w siedzibie Instytutu, przy ul Rydygiera 8 w Warszawie, w Dziale Zarządzania Personelem bud. 24, pok. 403, IV p., w godz. 9:00-15:00.

Administratorem danych osobowych jest Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut Chemii Przemysłowej im. Ignacego Mościckiego z siedzibą w Warszawie, ul. Rydygiera 8, 01-793 Warszawa, wpisanym do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy   w Warszawie, XIV Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS  0000857893, NIP 525-283-61-14, REGON 387049383. Kandydatom przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne, jednak niezbędne dla udziału w procesie rekrutacji. Z Inspektorem Ochrony Danych można skontaktować się na adres korespondencyjny wskazany powyżej lub na adres e-mail: iod@ichp.pl.  Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będę w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Podstawą prawną dla przetwarzania danych są  przepisy ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (dalej k.p.)w zakresie danych wskazanych w art. 221 § 1 k.p. ( tj. imię (imiona) i nazwisko, data urodzenia, dane kontaktowe wskazane przez kandydata,  wykształcenie, kwalifikacje zawodowe, przebieg dotychczasowego zatrudnienia) oraz zgoda w zakresie pozostałych danych przesyłanych przez kandydata. Podanie danych osobowych, o których mowa w art. 22(1) § 1  k.p. jest przewidziane przepisami prawa. Ich niepodanie spowoduje niemożność rozpatrywania kandydatury kandydata na oferowane stanowisko. Podanie danych osobowych w szerszym zakresie jest dobrowolne i pozostanie bez wpływu na możliwość udziału w rekrutacji.

Administrator będzie przechowywał Pani/Pana dane osobowe do chwili zakończenia procesu rekrutacji lub do chwili wycofania przez Panią/Pana zgody na przetwarzanie danych osobowych, a w przypadku wyrażenia zgody na wykorzystanie danych w przyszłych rekrutacjach przez 12 miesięcy od czasu ogłoszenia rekrutacji. Przysługuje Pani/Panu prawo do:

• żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych (na których przetwarzanie wyraziłeś zgodę),
  • cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie;
  • wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych Stawki 2, 00-193 Warszawa

Administrator nie zamierza przekazywać danych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej. Dane nie będą podlegały profilowaniu. Pani/Pana dane osobowe nie będą wykorzystywane do podejmowania zautomatyzowanych decyzji.